ساحل خبر | روزهای اخیر جلسه نشست پیگیری طرح های گردشگری لاریم که با حضور مسوولان متولی امر از جمله میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری ، محیط زیست، منابع طبیعی و آبخیزداری ،امور اراضی و سازمان همیاری و شهرداری های مازندران که در جویبار برگزار شد طرح گردشگری ساحل لاریم با ضمانت اجرای زیرساخت های تعریف شده در حوزه گردشگری در آن به تصویب رسید.
لاریم، دهستانی از توابع بخش گیلخوران شهرستان جویبار در استان مازندران است و وجه تسمیه لاریم به تناسب اقلیم و آبوهوای مطلوب و معتدل و نشاطآ ور به «لار» و به لحاظ نزدیکی به دریا «یم» گفته شده که کمکم به لاریم مبدل گشت و لاریم به معنی منطقه خوش آبوهوا که در کنار دریا واقع شدهاست میگویند.
قدمت لاریم کهنه به ۲۵۰ سال میرسد و قدمت لاریم کنونی به ۲۰۰ سال میرسد ساکنان اولیه لاریم در قسمت شمالشرق آن زندگی میکردند ولی بعلت حمله روسها و ترکمنها مردم آن به طرف امامزاده محمود حرکت کردند و کمکمتعداد جمعیت بیشتر شد و منطقهای که لاریم کنونی است را بهوجود آوردند.
این خطه با داشتن سه قطعه آب بندان به وسعت ۱۴۳ هکتار، دسترسی به هشت کیلومتر سواحل دریای خزر و وجود چندین خانه تاریخی که بافت سنتی آنها حفظ شده است از جمله مناطق ایده آل برای ایجاد منطقه نمونه گردشگری در استان مازندران به شمار می رود.
به دلیل مزیت های گردشگری موجود در لاریم از دهه ۸۰ اهالی این روستا مبادرت به تشکیل شرکت تعاونی با موضوع گردشگری کردند تا بتوانند از ظرفیت های موجود برای ارتقای گردشگری و همچنین درآمدزایی روستاییان استفاده کنند و در آنزمان شرکت تعاونی خدمات تفریحی و توریستی ساحل زیبای لاریم فعالیت خود را آغاز کرد.
این شرکت موظف به ایجاد زیرساخت های گردشگری مورد نیاز منطقه از جمله راه های دسترسی ،رستوارن ،مجموعه های خدماتی و رفاهی، تفریحی و گردشگری شدند اما در مسیر انجام کار علاوه بر مشکلات و دست اندازهای ناشی از چارچوب های اداری به بیراهه رفتن روند توسط برخی از اعضا منجر به کندی کار شد .
این موضوع باعث شد تا طرح گردشگری لاریم جویبار سالها گرد و غبار رکود بر آن بنشیند و اقدام خاصی برای تعبیه زیرساخت های لازم انجام نشود و بدین نحو مردم بومی مازندران و مسافرانی که به این استان سفر می کردند از دسترسی و استفاده خدمات گردشگری مطلوب بی بهره ماندند.
این طرح سالها بلاتکلیف و راکد باقی ماند تا اینکه با روی کار آمدن دولت چهاردهم و تلاش و همت مسوولان برای گره گشایی از طرح ها و مشکلات سرمایه گذاران بخش خصوصی جرقه های امید برای به بار نشستن این طرح برافروخته شد و همانطور که “وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی عنوان کرد: برنامه و اراده دولت و شخص آقای رئیسجمهوری و سایر ارکان نظام از جمله مجلس و قوهقضائیه برداشتن موانع از سر راه گردشگری است.” طرح گردشگری لاریم نیز بی نصیب از این وعده دولت نشد.
دولت چهاردهم همواره رفع موانع اداری برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در کشور و حمایت از فعالان اقتصادی را به عنوان یکی از راهبردهای مهم دولت برای توسعه ایران اسلامی نام می برد و برای این منظور و دست یابی به توسعه پایدار حمایت از بخش خصوصی را با جدیت دنبال می کند.
در این میان یکی از دغدغه های جدی سرمایه گذران گره های کور کاغذ بازی های اداری است که دولت چهاردهم برای رفع این موانع اهتمام جدی دارد.
و بنا به گفته معاون اول رئیس جمهور در جمع فعالان اقتصادی و گردشگری مازندران که اوایل امسال در نوشهر برگزار شد تحت هیچ شرایطی اجازه نخواهیم داد کاغذ بازی های اداری به عنوان سدی پیش روی سرمایه گذران قرار گیرد و همه ظرفیت های موجود کشور را برای تحقق شعار سال «سرمایه گذاری برای تولید» به کار خواهیم بست.
عارف ادامه داد: مازندران از جمله استانهای کشور محسوب می شود که در بُعد کشاورزی، اقتصادی و گردشگری ظرفیت های ممتازی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی دارد و باید از فعالان اقتصادی این دیار بیش از پیش حمایت کرد.
گره گشایی طرح گردشگری لاریم با عزم دولت چهاردهم
فرماندار شهرستان جویبار روز پنجشنبه ضمن تایید خبر تصویب طرح گردشگری ساحل زیبای لاریم در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به ظرفیت و داشته های گردشگری موجود در این روستا علی الخصوص ۱۸ کیلومتر ساحل دریا به منظور بهره گیری از این پتانسیل برای خدماتدهی مطلوب و بهتر به گردشگران و مسافرانی که به این شهرستان می آیند در سال ۱۳۸۱ شرکت تعاونی به تعداد ۲ هزار و ۵۰۰ سهامدار ثبت شد.
محمد مدانلو افزود: با تشکیل این شرکت تعاونی با توافق های انجام شده در سازمان های مرتبط ۴۳ هکتار زمین برای سرمایه گذاری و اجرای طرح گردشگری به این مجموعه سپرده شد تا در حوزه تامین زیرساخت های گردشگری و مجموعه های خدماتی و رفاهی اقدام کنند.
وی ادامه داد : این شرکت با اخذ مجوز از سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مازندران مبادرت به اجرای زیرساخت ها وتاسیسات گردشگری از جمله رستوران ،کافی شاپ و ایجاد راه دسترسی در محدوده واگذار شده، کرد.
به گفته فرماندار جویبار همزمان با اقدامات در دست اجرای این مجموعه گردشگری با اعتبار دولتی طرح سالمسازی دریا همزمان با فصول گرم سال در این منطقه اجرا شد تا موضوع غریق در دریا رخ ندهد .
وی گفت: در روند انجام طرح بدلیل کش و قوس های اداری موجب بی رغبتی سرمایه گذاران شد و سالها این طرح متوقف ماند .
مدانلو ادامه داد :اما با دستور و تاکید استاندار مازندران و پیگیری های انجام شده برای گره گشایی مشکلات مسیر فعالیت این سرمایه گذاری بخش گردشگری لاریم جویبار ،جلسه ای با حضور مسوولان استانی مربوطه برگزار شد و مسائل بررسی و در نهایت طرح گردشگری ساحل زیبای لاریم مصوب شد.
وی ادامه اجرای طرح گردشگری در این ساحل را منوط به رعایت مصوبات و دستورالعمل های موردنظر ادارات و دستگاههای متولی در مدت مقرر دانست و گفت: با اصلاح برخی موارد از سوی سرمایه گذاران و اجرای زیرساخت های تعبیه شده در طرح ، سواحل این بخش از دریای خزر در مازندران با خدماتدهی مطلوب در اختیار مسافران قرار خواهد گرفت.
تداوم فعالیت گردشگری لاریم با رعایت چارچوبها
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری مازندران نیز دراین باره به خبرنگار ایرنا گفت: طرح گردشگری لاریم جویبار علاوه بر تحمیل بروکراسی اداری سفت و سخت در روند اعطای مجوزهای لازم، به دلیل رعایت نکردن برخی نکات از سوی سرمایه گذار روند اجرای طرح با کُندی و حتی سالهایی نیز با توقف همراه بوده است.
حسین ایزدی ادامه داد: این مجموعه گردشگری با دارا بودن ۲ هزار و ۵۰۰ نفر عضو و سرمایه گذار یکی از مجموعه های مهم در این حوزه به شمار می روند اما طی این سالها براساس تعهداتی که دادند در زمینه ایجاد زیرساخت و تاسیسات گردشگری عمل نکردند.
وی ادامه داد: اکنون با ورود مسوولان امر برای تسریع روند انجام کارها و تغییر هیات مدیره و قبول تعهدات برای اجرای بموقع زیرساخت های گردشگری راستی آزمایی در حین انجام کار به نظر می رسد این طرح روزهای خوبی را پیش رو داشته باشد.
مدیر کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری مازندران افزود : در مدت زمان مقرر برای اجرای طرح که یکسال است این مجموعه می بایست زیرساخت های لازم رفاهی و گردشگری را اجرا کند که البته روز گذشته تصویب منطقه گردشگری لاریم براساس اقدامات قابل قبولی که انجام شد ، صورت گرفته است.
جویبار علاوه بر ساحل لاریم در منطقه چپکرود نیز دسترسی به دریای خزر دارد که این نقاط بدلیل ناشناخته ماندن از جمله سواحل بکر استان مازندران به شمار می روند.
Friday, 23 May , 2025