ساحل خبر | نمایشگاه نقاشی «نجوای پارسی» با آثاری از سه هنرمند ایرانی امروز در ویرجینیای آمریکا افتتاح می‌شود؛ مهناز شوال منش از جمله این هنرمندان گفت: پس از ورود مدرنیسم به عرصه هنر، معنا و ارزش هنر کهن تنها از طریق تفسیر دوباره و بازخوانی خلاقانه قابل دستیابی و زنده نگه داشتن است.

ساحل خبر | نمایشگاه نقاشی «نجوای پارسی» با آثاری از سه هنرمند ایرانی امروز در ویرجینیای آمریکا افتتاح می‌شود؛ مهناز شوال منش از جمله این هنرمندان گفت: پس از ورود مدرنیسم به عرصه هنر، معنا و ارزش هنر کهن تنها از طریق تفسیر دوباره و بازخوانی خلاقانه قابل دستیابی و زنده نگه داشتن است.

مهناز (گلناز) شوال منش، هنرمند نقاش، در خصوص برپایی نمایشگاه «نجوای پارسی» در گالری آرین در شهر ویرجینیای آمریکا که امروز ۲۵ آبان ماه به وقت محلی افتتاح می‌شود، به خبرنگار هنرهای دیداری ایرنا گفت: این نمایشگاه با هدف ایجاد گفت‌وگویی معاصر، به تلفیق نقاشی‌خط، نقاشی فیگوراتیو و بازخوانی نگارگری سنتی می‌پردازد.

وی افزود: آثار رویداد نجوای پارسی، روایتی زنده از پیوند سنت‌های هنر ایرانی با زبان بصری امروز است. نمایش دادنِ وجه دیگری از هنر مدرن معاصر ایران و ایجاد گفت‌وگوی فرهنگی و فراهم کردن بستری برای تبادل فرهنگ و هنر روز ایران و همچنین تصویری جدید از ساختار شکنی هنرهای سنتی و مفهومی محوری، برای تلاقی دو وجه تاریخی هنر که خواسته یا ناخواسته بهم متصل است، را به نمایش می‌گذارد.

این هنرمند نقاش با اشاره به رویکرد پژوهشی این نمایشگاه، توضیح داد: مفهوم «انهدام سنت» در این نمایش، اجرایی بر تلفیق رشته های نگارگری و نقاشی است. این مجموعه کاملا پژوهشی بوده و بر مواجهه انتقادی و خلاقانه با سنت نگارگری ایرانی امروز متمرکز هست.

شوال‌منش ادامه داد: ابتدا طرح این مجموعه با ایده محوری بازخوانی سنت انجام گرفت، سپس با المان هایی که محدود را باور ندارند اجراشد.

به اعتقاد این نقاش، پس از ورود مدرنیسم به عرصه هنر، معنا و ارزش هنر کهن (مانند نگارگری) تنها از طریق تفسیر دوباره و بازخوانی خلاقانه قابل دستیابی و زنده نگه داشتن است، اما نه در قالب امروزه هنر نگارگری که فقط با کمی تغییر در عناصر بصری باور به مدرنیته کردن این سبک غنی دارند.

شوال منش اضافه کرد: با این دیدگاه، این ساختارشکنی می‌تواند گامی رو به جلو باشد. این فرآیند پژوهشی و تلفیقی، به من کمک کرده تا یک گفت‌وگوی فرهنگی عمیق بین هنر کهن و زبان هنری روز جهان ایجاد کنم و چهره دیگری از هنر مدرن معاصر ایران را به تصویر بکشم.

برپایی نمایشگاه نقاشان ایران در آمریکا/ تفسیر دوباره نگارگری برای ادامه حیات در هنر مدرن

رئیس هیات مدیره موسسه حامی هنر مانا در خصوص نقش مهدی روحانی، کیوریتور این نمایشگاه، اظهار داشت: او از متخصصان با سابقه در فضای هنری است. به دلیل تجربه بالا در نمایشگاه گردانی و حضور فعال در عرصه هنر ایران، با برنامه ریزی صحیح و در دست داشتن این مجموعه توانست نمایشگاه «نجوای پارسی» را برگزار کند.

علاوه بر حضور شوال منش، در نمایشگاه «نجوای پارسی»، نقاشی‌های مهرداد فلاح و حمید هادی‌نژاد به نمایش گذاشته می‌شود، شوال منش در مورد وجه اشتراک هر سه هنرمند ایرانی حاضر در این رویداد به ایرنا توضیح داد: گفت‌وگو میان سنت و مدرنیته (پیوند زنده)، هدف اصلی برپایی این نمایشگاه است. ما با دغدغه‌ اعتلای هنر ایران، به دنبال ایجاد یک پل زنده میان میراث غنی هنری ایران (سنت) و زبان بصری مدرن و معاصر جهان هستیم.

وی تصریح کرد: در آثار مهرداد فلاح، پیوند نقاشی‌خط و نمادهای سنتی (مثل شیر و خروس) با رنگ‌پردازی معاصر و همچنین در نقاشی‌های حمید هادی‌نژاد، استفاده از ضرباهنگ پرانرژی رنگ و بافت در نقاشی معاصر برای روایت‌های شخصی دیده می‌شود. در آثار خودم نیز بازخوانی دقیق و انتقادی نگارگری در بستر ساختارشکنانه و مفهومی مدرن را مد نظر داشته‌ام.

به گفته این نقاش، روایت‌های شخصی و تجربه‌های فرمی از دیگر ویژگی‌های مشترک میان این سه هنرمند است.

شوال‌منش توضیح داد: آثار هر سه هنرمند، به جای پیروی از یک خط روایی یا سبک مشخص، روایت‌های درونی و شخصی خود را بیان می‌کنند.

رئیس هیات مدیره موسسه حامی هنر مانا در مورد تعبیرش از ساختارشکنی آثار ارائه شده در این رویداد، توضیح داد: برای من، یک دغدغه فلسفی و زیبایی‌شناسانه در قبال هنر سنتی ایران، به‌ویژه نگارگری وجود دارد. هدف اصلی این رویکرد، نوزایی و اعتلای هنر کهن در بستر معاصر، نه صرفاً نابودی آن است. این هدف، برای من در دو محور اصلی احیای معنا از طریق ساختارشکنی و نمایش پیچیدگی‌های هنر معاصر ایران شکل می‌گیرد.

شوال منش افزود: این مجموعه، تلاشم برای نمایش چالش‌های هویتی و زیبایی‌شناختی هنر معاصر ایران است؛ هنری که بین بومی گرایی (حفظ سنت)و جهانی شدن (پذیرش مدرنیسم) در تعلیق قرار دارد.

به گفته این نقاش، «انهدام سنت» در واقع فراتر از یک تکنیک، یک بیانیه فلسفی است که نشان می‌دهد سنت باید به یک عنصر فعّال و متغیر در هنر معاصر تبدیل شود تا قدرت بقا داشته باشد.

نمایشگاه نقاشی «نجوای پارسی» به کیوریتوری مهدی روحانی، با نمایش ۸۵ اثر مهناز (گلناز) شوال‌منش، مهرداد فلاح و حمید هادی نژاد، امروز یکشنبه ۲۵ آبان ماه در شهر ویرجینیای آمریکا، افتتاح می شود. این رویداد تا ۲۳ آذرماه ادامه خواهد داشت.

print